Du er her: 

Nytårsbøn 2020/21

Med et ønske om et godt nytår til alle.

Lad os bede:

Vor Gud og Far. 

I din kærlighed skabte du jorden og alt derpå. Du så, hvor godt det var. Men så meget gik i stykker. Din kærlighed blev hjemløs. Vi takker dig for, at du har sendt os Kristus og i ham har genoprettet fællesskabet med os. Vi ber dig: lad dette kærlighedsunder få plads i os og vores verden. Lad det overvinde det mørke og den frygt, som til stadighed vil hente os ind. 

Nu kommer vi til dig – med et år i vore tanker, som både har udfordret os og givet os mange glæder. Tak for hver en glad og lys stund vi fik med hinanden. Fordi vi igen fik mad at spise og havde en seng at sove i. Nye børn blev født, der blev leget og sunget, solen stod op på himlen, du lod vinter blive til forår og sommer - og gav os igen en høst, vi kunne takke dig for. 

Og da pandemien ramte os: tak fordi vi lever i et land, hvor der bliver taget hånd om os. Politikere og myndigheder var klar til at handle. Der var varme hænder på sygehuse, plejehjem og institutioner - og gode voksne omkring vore børn og unge. Det takker vi dig for. Og tak for alle de mange spirer af håb, vi fik lov til at opleve, for fællessang og nabohjælp, for solidaritet på tværs af landegrænser.

Vi ber dig for alle, der har coronaen helt tæt inde på livet – er ramt på helbred, relationer eller erhverv. Vær med alle, der har mistet og står med sorg og savn. Vi ber dig for den, der lige nu må kæmpe med sygdom - på krop eller på sind. For enhver af os, når vi indhentes af tunge tanker, af uro og bekymring for fremtiden. Lad os mærke din hånd om os. 

For de ensomme ber vi, for alle der oplever sig udenfor. Vi ber dig for familier, der er ramt af konflikter, af stress, misbrug eller andre svære udfordringer. Tænd dit lys der, hvor livet er mørkt og ufremkommeligt. Hjælp os med at se hinanden, række ud – og med selv at tage imod. 

Vi ber dig for lande og folk, der kæmper med en elendighed, vi knap kan forestille os – fattigdom og sult, naturkatastrofer, krig og vold. Vær med alle, der er rejst ud for at hjælpe, skabe fred og forsoning. Velsign din kirke ud over hele jorden. Lad dit evangelium bringe trøst, håb og nye kræfter - overalt, hvor det forkyndes. 

Vi ber dig for vores kongefamilie, for vore politikere og meningsdan-nere, og for alle der arbejder inden for forskning og sygehusvæsen, og som skal træffe store beslutninger for det nye år. For os alle, når vi i det daglige har ansvar for hinanden, ber vi.  

Tak for de fællesskaber, vi må være en del af. Velsign vore kirker og sogne - menighedsråd, ansatte og frivillige. Fyld os med din Helligånd, at vi må være en varm og levende kirke, med mod til at gå nye veje. Må julens ”frygt ikke” - og den glæde, du vil skal være for alle, bære os ind i det nye år. Lad os løfte hovedet og gå fremtiden i møde – i tillid til dig og med blik for hinanden. 

Vær hos vore kære, hvor de end befinder sig i dette nytår. Du ved, hvem vi særligt tænker på. Beskærm dem mod alt ondt. Og vær os den, som ingen tænker på og ber for. 

Vi betror det, der var, det, der er og det, der skal komme i dine stærke hænder – i tillid til, at du er den, der er med os alle dage. 

I Jesu navn amen. 

(Karen og Henrik Stubkjær, 30. december 2020)

Del dette: