Fotoklub for ambitiøse amatører

Hver tirsdag mødes medlemmerne i fotoklubben Foto-rammen for at dele deres fælles passion, fotografi.

Er din familie blevet træt af altid at stå og vente på, at lyset er helt perfekt, så du kan få et billede af solnedgangen? Eller er ord som lukkertid og hvidbalance sort snak i dine ører?

Så skulle du måske gøre som en flok fotoentusiaster fra Viborg-egnen. De mødes hver uge i fotoklubben Fotorammen for at udveksle erfaringer, inspirere og lære hinanden fototricks.

Det har de gjort, siden fem medlemmer oprettede klubben i foråret 2012. De manglede et tilbud til bredden.

„Vi er både begyndere, ambitiøse amatører og semi-professionelle fotografer, så her er plads til alle. Man skal hverken være ekspert eller have det dyreste udstyr. I princippet kan man tage udmærkede billeder med sin iPhone“.

Hver tirsdag mødes klubbens medlemmer for at udveksle erfaringer, tips og tricks. De hjælper også hinanden med at blive klogere på begreber som komposition, beskæring og billedbehandling.

En klubaften kan også indeholde en  fototur til eksempelvis vandløbet ved Niels Bugges Kro, Karup Flyveplads eller et sted med mulighed for at fange den perfekte solnedgang.

I dag tæller klubben 51 medlemmer i alderen 21-80 år. Cirka en femtedel er kvinder.

„Kvinder er tit bedre til at se de gode motiver, hvor vi mænd ofte har mere styr på teknik og udstyr. Så vi supplerer hinanden og trækker på hinandens kompetencer.

Det gode motiv ses gennem øjnene, ikke kameraet.

De fleste af Fotorammens medlemmer har et spejl-reflekskamera. Men forudsætningen for at tage gode billeder er ikke at have det dyreste kamera. Det vig-tigste er de øjne, der kigger gennem kameraets linse.

 

Der er fernisering fredag den 12. januar kl. 16.00.